Google Cloud отчете поредно успешно тримесечие, след като представи резултатите от изминалата четвърт на годината, Приходите на компанията тук са скочили с 45% в сравнение със същия период на миналата година, като движещи маркери във възхода на звеното се явяват инструментите за обработка и анализ на данните, които Google предлага на своите клиенти и партньори. Към това се прибавя разбира се и ускорената дигитална трансформация на бизнесите, стимулирана от пандемичаната обстановка в глобален план. Резултатите на Google Cloud за третото тримесечие на годината бяха представени лично от изпълнителния директор на Alphabet и Google Сундар Пичай. Заедно с облака, и другите сектори, в които оперира компанията също бележат стабилен ръст – рекламата в Google Search и YouTube, както и Google Play.

Що се отнася конкретно до Cloud звеното, обединяващо Google Cloud Platform (GCP), Google Workspace (известна преди като G Suite) и други облачни услуги, ориентирани към бизнеса, то увеличението в парично измерение се равнява на $3.44 милиарда приходи, сравнени с $2.38 млрд. през същия период на изминалата фискална година и три милиарда долара, припечелени през второто тримесечие на 2020.

„Ние инвестираме агресивно в облака с оглед на възможностите, които виждаме тук. Честно казано, фактът, че ние се включихме по-късно от нашите конкуренти тук ни окуражава да работим в посоката, в която сме поели с оглед на хода на печалбата, на която сме свидетели от нашите клиенти и наистина силния ръст на приходите ни, както от GSP, така и от Workspace. Вярваме, че сме едва в началото на нашето пътуване“, заяви по повод отчетените резултати Рут Порат, главен финансов мениджър в Alphabet/Google. Представените резултати обещават постигане на заложените преди годишни приходи на компанията в клауд сектора от $13.77, които представят подобрение в прогнозата от $12.03, която се базираше на резултатите от второто тримесечие.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари