fbpx
-0.5 C
София

Около 90 сантиметра социална дистанция са достатъчни в класните стаи и университетите според CDC

Най-четени

Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията в петък актуализираха своите насоки към училищата, университетите и други учебни институции, във връзка с COVID-19, като заявиха, че сега препоръчват на повечето учащи да поддържат дистанция от 3 фута (над 90 см. ), което е двойно по-малко спрямо 6-те фута, които първоначално препоръчваше.

Актуализираните насоки идват след многобройни проучвания за разпространението на COVID-19 в училищата и показаха доказателства, че „физическото дистанциране на поне 3 фута между учениците може да бъде прието за безопасно в класните стаи и в аудиториите, стига всички да носят маски и да бъдат взети останалите универсални мерки за превенция на разпространението на вируса“, заявяват от CDC.

В началните училища CDC препоръчва учениците също да бъдат на дистанция от около 3 фута, дори в райони, където предаването на вируса в общността е високо. За средните училища CDC препоръчва 3 фута в райони, където предаването на вируса в общността е ниско, умерено или значително, но уточняват, че учениците трябва да се придържат към разстояние от 6 фута в общности, където предаването и високо и където училищата не е възможно да използват кохортинг (децата да бъдат заедно в една и съща малка група от връстници и учители през целия си ден).

„CDC се ангажира на базата на научните принципи и открития да актуализира своите насоки с появата на нови доказателства и информация“, заяви в съобщение директорът на агенцията Рошел Валенски. „Тези актуализирани препоръки предоставят основана на доказателства пътна карта с насоки, за да помогнат да училищата да бъдат отворени безопасно и да останат отворени за продължително време.“

CDC все още препоръчва най-малко 6 фута дистанция между възрастни в училищни сгради и в общи части като фоайета, както и по време на дейности, при които се наблюдава повишено издишване – като пеене и спорт например.

Много училища в САЩ преминаха към виртуални или хибридни модели на обучение, когато пандемията от коронавируса обхвана страната миналата година. Новите насоки на CDC биха могли да улеснят повторното отваряне на училищата в страната на малки групи от ученици и преподаватели. В сряда администрацията на президента на САЩ Джо Байдън също заяви, че инвестира 10 милиарда щатски долара в тестове за COVID-19 за училища, за да ускори връщането на учениците към присъствена форма на обучение.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини