6.9 C
София

Оплаквания от изчезнали файлове след инсталирането на October 2018 Update

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В Twitter и Reddit започнаха да се увеличават жалбите на потребителите, инсталирали Windows 10 October 2018 Update. Хората не могат да разберат, къде са техните файлове. Малко по-късно се появи информация, че файловете изчезват предимно от компютрите с процесори на Intel от шесто поколение и нагоре.

Изчезват файловете от папките за съхраняване на документи, музика, снимки и видеа. Има и съобщения, че след обновяването не се виждат някои дискови дялове.

Много потребители провериха папката Windows.old, в която се създава резервно копие на предишната версия на Windows. Но изгубените файлове не са там, а връщането до April 2018 Update не помага и не възстановява документите, музиката и снимките.

Засега не е известно, колко потребители са пострадали и вече са с празни лични папки. Съвсем логично, потребителите, инсталирали всичко от нулата, нямат подобни проблеми. Но постовете в Reddit и Twitter стават все по-злобни.

Баналният извод от тази история е, че трябва да се правят архиви. Може да се използва електронен облак или външен диск. Още повече, че към днешен ден цената на дисковото пространство не е висока. А ако желанието да се види какво ново носи големият ъпдейт, изглежда по-добре е всичко да се инсталира наново, а документите и файловете да се върнат от архив.

Абонирай се
Извести ме за
guest
29 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини