fbpx
-9.6 C
София

Павел Дуров закрива проекта TON

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Днес в своя Telegram канал Павел Дуров заяви, че прекратява разработването на проекта TON. Освен това, собственикът на месинджъра Telegram сподели някои подробности.

Дуров съобщи, че неговият екип е работил върху блокчейн платформата TON и криптовалутата Gram в продължение на последните две и половина години. Той подчерта, че в основата на проекта са заложени принципите на децентрализацията, които за първи път са използвани при биткойна и етериума, но криптовалутата Gram значително ги превъзхожда по скоростта на транзакциите и по мащабируемостта.

Притежателят на Telegram специално подчертава, че за прекратяването на работата върху проекта TON е виновен американският съд:

„Съдебното решение подразбира, че другите страни в спора нямат право на глас“ – твърди Дуров.

Той каза още, че САЩ използва своя контрол върху Apple и Google за да премахне неговото приложение от App Store и Google Play.

„За съжаление, ние, 96% от населението на целия свят, което живее в различните държави, зависим от малките 4%, живеещи в САЩ“ – заяви собственикът на Telegram.

Според Дуров, всичко това може да се промени в близкото бъдеще.

„Ние все пак успяхме да пробваме да постигнем баланса в един прекалено централизиран свят. Сега разработването на TON е прекратено и ние повече няма да използваме абревиатурата TON в своите продукти и не препоръчваме да да давате парите и данните си на всякакви съмнителни проекти, които използват това наименование“ – каза още Павел Дуров.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини