Apple

Пазарната капитализация на американския технологичен гигант Apple превиши $1 трилион. При днешните търгове на борсата, акциите на корпорацията се вдигнаха с 2,8% до $207,05.

В началото на месец май акциите на Apple се търгуваха при цена $180-$195. Но след публикувания вчера, на 1-ви август, тримесечен финансов отчет на компанията, акциите на Apple скочиха с 5,9% и се търгуваха на борсата при цена $201,5.

Генералният директор на Apple Тим Кук резюмира това постижение по следния начин:

Ние разширихме обхвата на продажбите и на развиващите се пазари. Реализирахме силен двуцифров ръст на приходите и постигнахме огромен прогрес по пътя към нашата основна цел – значително увеличаване на бизнес услугите„.

Apple очаква, че продажбите на iPhone и през това тримесечие ще останат високи, а доходът ще достигне $60-$62 милиарда. Това ще бъде ръст от 14-18% в сравнение със същия период на миналата година.

Феноменалният рекорд на Apple се обяснява не само с успешния бизнес и иновациите на корпорацията, но и с позиционирането на нейния бранд. Apple продава скъпи смартфони, от които реализира голяма печалба. Продажбите са много добри, а постигнатият резултат потвърждава това.

Компанията съвсем за малко бе с трилионна капитализация – само няколко секунди. Сега акциите на корпорацията се търгуват при $206,81. Не може да се предскаже, каква точно ще е тяхната цена в близкото бъдеще, но е ясно, че Apple е първата IT компания, преодоляла психологическата бариера от $1 трилион.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

61 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари