9.7 C
София

Пентагонът ще наеме 3000 експерти по компютърната сигурност

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Пентагонът възнамерява да наеме 3000 специалисти по компютърна сигурност в рамките на следващите 9 месеца, за да отговори на нуждите на подразделението по информационна сигурност на своето Кибер командване.

То бе създадено преди 5 години, за да централизира и ръководи операциите в кибер пространството, да засили дигиталния защитен капацитет и да развие опита на военните в тази нова арена на действие.

Освен това в неговите приоритети влизат провеждането на кибер атаки срещу чуждестранни цели и операции, свързани с мрежовата защита. Годишният бюджет на командването е около 509 милиона долара.

Към момента в него работят 1100 души, но непрекъснато нарастващите му нужди изискват значително по-висок човешки ресурс и ръководството на командването е поискало съгласие от американското правителство за наемането на нови 3000 души.

„Операциите ни се разрастват и в крайна сметка ще се нуждаем от над 6000 специалисти, които трябва да наемем към края на финансовата 2016 г.“, казва ръководителят на Кибер командването адмирал Майк Роджърс.

„Имайки предвид скорошните атаки срещу Sony Pictures очакваме както държавите, така и другите играчи в кибер пространството да станат все по-дръзки и да търсят нови начини, с които да засегнат нас и съюзниците ни“.

Сред новите професионалисти, които се търсят, са хора с опит в управление на програми, обучение по кибер атаки, анализатори, хора с умения за откриване на уязвимости в системата, системни инженери и специалисти по корпоративна мрежова архитектура.

Най-ниската заплата за нова длъжност е 42 399 долара, а най-високата може да стигне до 143 122 долара на година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини