Ако не сте успявали да достигате вчера много сайтове или влизате в онлайн световете на много от любимите ви видеоигри, то знайте, че проблемът не е бил във „вашия телевизор“. Downdetector, сайт, който следи за нормалното функциониране на интернет сайтовете и онлайн приложенията, посочваше липса на свързаност към много от тях в значителна част от първата част на неделния ден.

Проблемът се е появил при Level 3/CenturyLink, голям интернет доставчик от Клас1 (Tier 1), който осигурява интернет свързаност за множество големи компании и услуги. Сред засегнатите тук са станали жертва мрежата на Cloudflare, друга голяма компания, осигуряваща на свой ред нормалното функциониране и защита на ред услуги, мрежата на PlayStation, Hulu, Xbox Live, Reddit, онлайн инфраструктурата на Steam и множество други.

Макар и в началото мнозина да смятат, че именно Cloudflare са източника на проблемите, от изявление, цитирано от страна на Forbes стана ясно, че източник на проблема е всъщност нагоре по веригата.

„Днес бяхме свидетели на широкомащабно прекъсване на интернет свързаността, което засегна множество доставчици. Това не беше проблем, свързан с Cloudflare. Отговорни за срива са Level 3/CenturyLink, което засегна множество интернет услуги, в това число и Cloudflare. Автоматизираните системи на Cloudflare засякоха проблема и го заобиколиха, но мащабът му изиска също така и ръчна интервенция“, гласи прес-съобщението на компанията.

„Може да потвърдим, че всички услуги, които бяха засегнати от от този IP срив, са възстановени. Разбираме колко важни са тези услуги за нашите потребители и искрено се извиняваме за неудобствата, които този инцидент е причинил“, заявиха на свой ред от CenturyLink.

Очаквайте подробности.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари