8.4 C
София

Потребителите на LastPass и Internet Explorer посъветвани да обновят мениджъра на пароли

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Потребителите на популярния мениджър на пароли LastPass са посъветвани да обновят използваната от тях версия на софтуера до последната налична такава, която изправя засечен наскоро бъг, който позволява на атакуващата страна да достигне до запазените пароли от LastPass.

Въпросният бъг засяга само потребители, които ползват Internet Explorer и LastPass – версия 2.0.20. Въпросният бъг позволява паролите, които LastPass автоматично вписва в определените за това полето по страниците да бъдат запазвани в plain-text формат в паметта на компютъра, което позволява извличането им посредством дъмп на паметта. От LastPass признават, че макар и сложен, методът би могъл да се приложи от кибермошеници, които атакуват системата ви. Но за целите на успешната кражба, потребителят трябва да използва Internet Explorer и да се е логнал LastPass и не на последно място, атакуващата страна е нужно да има физически достъп до машината (тъй като след затварянето на браузъра паролите изчезват от паметта). Независимо от това, че този бъг не е лесно да бъде използван, за кражба на паролите ви, то специалистите от LastPass ви съветват да обновите софтуера до последната версия, която е 2.5.0 (за браузърите Internet Explorer, Mozilla Firefox и Google Chrome).

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини