Intel продължава да развива своя отдел, занимаващ се с масовото използване на дронове.

Неотдавна компанията използва парк от 500 свои дрона за създаването на красиво светлинно шоу. Този път двойно по-голям брой безпилотни летателни апарати бяха използвани за създаването на изображение.

Списанието Time посвети своя нов брой на безпилотните летателни апарати. Но вместо да се задоволи с публикация върху корицата, редакцията реши да използва и полет на дронове на Intel, формиращи в нощното небе логотипа на списанието.

За тази цел бяха използвани 958 дрона. Те формираха логотипа на Time с височина около 100 метра. Видеото показва, че изображението е обемно и се придвижва над град Фолсъм, Калифорния. Снимката на този логотип. показана по-горе, също е направена от дрон.

Видеото показва, че корицата не е съвсем вертикална. Специалистите на Intel споделиха, в това е направено нарочно, за да не се допусне сблъскване на дроновете заради низходящите потоци от въздух, създавани от пропелерите. Височината на тази корица е почти 100 метра, а най-близкото разстояние между дроновете е 1,5 метра.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари