fbpx
8.8 C
София

Правят документален филм за Пиратския залив

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Ще има нов документален филм за най-големия торент тракер в света. Оказва се, че филмът за Пиратския залив се подготвял вече две години и в момента е на етап монтаж.

Работното заглавие на документалното произведение е TPB AFK (The Pirate Bay – Away From Keyboard), което в превод означава „Пиратският залив – встрани от клавиатурата”. Автор на филма е шведският режисьор Саймън Клозе. Той стартира дарителска кампания, която има за цел да направи от зрителите продуценти, които ще финансират професионалния монтаж на продукцията. Вече повече от хиляда души са дарили пари за филма. Режисьорът вярва, че торентите не са проблем на филмовата индустрия, а просто показват ниската й гъвкавост при търсенето на нови форми за финансиране.

Филмът разкрива истинската човешка история на тримата създатели на Пиратския залив. Камерата на Саймън Клозе ще разкрие всички перипетии, през които са преминали създателите на тракера, които включват изнудването от страна на американското правителство към шведското; желанието на екипа да купи остров, където да основе нова държава, свободна от авторски права и много други.

Само след месец е поредната сесия от делото срещу Пиратския залив. Ръководителите на тракера вече бяха осъдени на по една година затвор и глоба от 4 милиона долара. Сега текат обжалванията.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини