fbpx
-14 C
София

Предварителните поръчки на Cybertruck превишиха 1,2 милиона за общо $80 милиарда

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Tesla представи електрическия пикап Cybertruck преди 2 години и на няколко пъти отлага началото на неговото серийно производство. Въпреки това, желаещите да закупят този доста необичаен модел на Tesla бързо нарасна от 1 милион на 1,2 милиона. Ако всички тези поръчки бъдат изпълнени, това ще донесе на автомобилната компания на Илън Мъск приходи в размер не по-малко от $80 милиарда.

Миналата година Tesla реши да отложи началото на серийното производство на Cybertruck, за да може да увеличи производството на електромобила Model Y. Едновременно с това компанията създава нови технологии за изготвянето на издръжливия метален корпус на този електрически пикап. Очакванията са производството на Tesla Cybertruck да започне през втората половина на 2022 година.

Едновременно с това предварителните поръчки продължават да се увеличават. През първата седмица след анонса на Cybertruck бяха направени около 250 хиляди предварителни поръчки. Въпреки COVID-19 пандемията и отлагането на началото на производството, хората продължават да си запазват правото да закупят този електромобил. През месец юни 2020 година желаещите бяха вече над 650 хиляди, а през месец май тази година те превишиха 1 милион. Сега броят на предварително направените поръчки е малко над 1 270 000.

Според статистиките на изданието Electrek най-много се търсят конфигурациите с два и три електродвигателя Dual Motor и Tri Motor на Cybertruck.

Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини