fbpx
1.8 C
София

Предложиха начин за стартиране на Linux приложенията по подразбиране във Windows

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В началото на тази седмица Reddit потребителят с никнейм Jazzlike-Draw-3634 представи своето интересно предложение OpenInWSL, което съществено опростява живота на потребителите на персонални компютри. Тази програма дава възможност да се използват приложенията, стартирани чрез софтуерен слой за съвместимост Windows Subsystem for Linux (WSL), като програми по подразбиране. Тоест, сега потребителят може да накара всяко Linux приложение да се стартира в средата на Windows 10 директно от файловия мениджър чрез обикновен клик с мишката без да се налага използването на каквито и да било командни файлове, потребителски код, команди в терминала и други подобни особености.

Нещо повече, създателят на тази програма е предоставил на всички богати възможности за още по-комфортна работа. Така например, след инсталирането на OpenInWSL в контекстното меню се появява допълнителната точка „Стартирай във WSL“. Това е наистина полезно за непрекъсната работа с голям брой файлове. Има и възможност за създаване на асоциации и за тяхното управление, за да може да става елементарното прехвърляне на файлове с различни формати от Windows към Linux и обратното. Друг много важен момент е, че OpenInWSL се интегрира с GWSL и wslg, като програмистът препоръчва GWSL.

Предложените възможности са наистина важни и удобни. Потребителят може да използва OpenInWSL например, за да замени стандартния текстов редактор Notepad на gedit и по този начин gedit ще започне да се използва по подразбиране за редактиране на всички текстови файлове. И още, не е необходимо стартирането на WSL средата за отварянето на съответния текстов файл – нещо, което със сигурност ще опрости работата на някои потребители.

Това приложение на практика изтрива границата между Windows и Linux, и дава възможност да се използват силните страни и на двете платформи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини