fbpx
-9.6 C
София

Присъда за едноминутно участие в DDoS атака

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Жител на американския щат Уисконсин получи двугодишна условна присъда и глоба в размер на $183 хиляди за участие в DDoS-атака срещу сайта на компанията Koch Industries. Атаката е била инициирана от хакерското движение Anonymous, към което с действията си се присъединил обвиняемият.

38-годишният Ерик Росол (Eric J. Rosol) признал, че на 28-ми февруари 2011 година в продължение на около една минута насочил от IP-адреса 146.209.131.43 програмата LOIC (Low Orbit Ion Cannon) – много известен инструмент за тестване на уеб-сйтове. Точно тази програма е препоръчвана от Anonymous за провеждане на различни онлайн-атаки.

Като резултат от операцията с име #OpWisconsin, сайтът Kochind.com излязъл офлайн в продължение на около 15 минути. По-късно компанията Koch Industries наела специализирана фирма за защита на сайтовете от DDoS атаки. Цената на услугите стрували 183 хиляди американски долара.

В своя блог Ерик Росол е публикувал препратка към отчет на „Грийнпийс“, в който се казва, че Koch Industries финансира изследванията на тема отсъствие на глобални промени в световния климат. Този факт е станал повод за провеждане на операция  #OpWisconsin.

Според адвокатите, глобата изглежда твърде завишена, отчитайки незначителното участие на обвиняемия в DDoS-атаката. Въприки това, наказанието е наложено в съответствие със стратегията на американските власти за налагане на жестоки наказания на хакерите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини