Malwarebytes, компанията зад популярната серия за антивирусна защита със същото име, нанесе промяна в лицензионната политика на продуктите си, която създаде негативна реакция сред общността зад програмата, предава Bleeping Computer. С версия 3.8 на Malwarebytes доживотните лицензи, които продава компанията на своите потребители, вече важат само за един персонален компютър. Така, много от ползващите продукта откриват наскоро, че не могат да използват Malwarebytes на повече от една машина.
Malwarebytes, познати преди с безплатния си офлайн скенер Malwarebytes Anti-malware, предлагаше и платена версия, която защитава в реално време и се предлага с пожизнен лиценз. През 2014, компанията обяви промени в лицензионния си модел, преминавайки към издаването на лицензи на годишна база. Пожизнените лицензи останаха като опция за известно време, като макар и преди да имаше изискването за инсталация на една машина, потребителите можеха да го инсталират и на друга.

С новите правила обаче, това не е възможно. Когато потребителите се опитват да надградят своите инсталации до версия 3.8, те откриват, че лицензионния им ключ работи само за един от компютрите им. На другите машини се появява предупредително съобщение, в което се заявява, че активацията е невъзможна на въпросната машина.

Това, което провокира негодувание във форумите на Malwarebytes не е толкова самата промяна толкова, колкото липсата на предварително уведомление за нея и недобрата обратна връзка на компанията с общността. От самата компания заявяват, че изискването за един лиценз на една машина винаги го е имало, просто досега не е налагал строги рестрикции в това отношение.

Това, което е нужно да направят засегнатите от промяната във лицензионната политика да създадат профил в сайта на компанията, ако нямат такъв и да деактивират ръчно лиценза на машината, която не ползват, възползвайки се от лиценза, за който са платили на тяхната активна система.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари