fbpx
2.4 C
София

Русия попадна сред замесените в скандала с подкупите, давани от партньори на Microsoft

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Продължава да набира скорост скандала с даваните подкупи от страна на служители и партньори на Microsoft по света на държавни служители и агенции за облагодетелстване по сделки и поръчки. След Китай, Италия и Румъния, вече се разследват и сигнали, идващи от Русия и Пакистан.

Първи за започнало разследване от американските власти по подозрение, че са давани подкупи в Китай, Италия и Румъния съобщиха от WallStreet Journal. Според медията, неназован източник е съобщил на Microsoft, че оторизирани дилъри на компанията в Русия са давали подкупи на шефове на държавни компании в Русия, за да спечелят поръчки за закупуването на продукти на компанията. В Пакистан, отново неназован източник твърди, че са предоставяни луксозни круизи на представител на правителството и жена му, за да бъде спечелен конкурс за възлагане на голяма поръчка. По информация на медията, това се е случило в последните осем месеца.

Джон Франк, висш служител на компанията заявява, че Microsoft си сътрудничат с американските законодателни власти по сигналите за даваните подкупи.

Доста лошо впечатление създава вероятен пропуск в информацията предоставяна от иначе надеждни медии, като ZDNet и други, които най-вероятно случайно са заменили името на северната ни съседка с това на България, макар и то да не е споменато от WallStreet Journal.

Не ни е известно дали има реакция от българска страна засега. Очаквайте подробности.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
loloto
loloto
8 години

На мен грешката с България ми се струва вярна. Нашите си купуват техните продукти като попчета.

Нови ревюта

Подобни новини