Руската биотехническа лаборатория BioCad работи върху хапчета, които удължават човешкия живот до 130 години

5
235

Президентите на Русия и Казахстан посетиха завода и научно-изследователската лаборатория на компанията BioCad, разположена близо до Санкт Петербург.

Посетени бяха отделите по разработване на антитела и компютърни аналитични разработки, лабораториите за биологични изследвания, отделът за създаване на нови биологични процеси с помощта на съвременни софтуерни методи, отдела за най-нови и перспективни изследвания и други.

BioCad е специализирана в производството на високотехнологични биологични и химични препарати за лечение на онкологични и автоимунни заболявания. Лабораторията е известна и с нейните препарати за забавяне на стареенето.

Владимир Путин и Нурсултан Назарбаев разгледаха специалния отдел за перспективни изследвания, който работи върху така нареченото „хапче на младостта“ – специални препарати за борба с патологичните признаци на стареенето.

Руските „хапчета на младостта“ могат само след 20-30 години да увеличат продължителността на човешкия живот до 130 години.

Това на пръв поглед незначително събитие може да има сериозни последици. Навярно това е алтернативата на прогнозираното от Рей Курцвейл през 2040 година сливане на човека, нанороботите и компютрите, чрез което ще се постигне безсмъртие.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари