fbpx
7.9 C
София

Ръстът на европейския пазар на решенията за умен дом надхвърли 23%

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Европейският пазар на продукти за умен дом през второто тримесечие на 2021 г. отчита 23,8% годишно увеличение на доставките – съобщава IDC. От април до юни са доставени не повече от 24 милиона устройства.

През второто поредно тримесечие локалния пазар отчита положителна динамика от над 20%, което до голяма степен се дължи на сравнението с катастрофалната първа половина на 2020 г. Amazon и Google си върнаха първата и втората позиция в класацията благодарение на отличните продажби на умни-колони и цифрови медия-адаптери.

Ръст от 29,1% бележи и Централна и Източна Европа, отличаващи се с най-бързо развиващата се категория – смарт-осветлението. Най-популярните решения обаче все още са видео-развлеченията.

Общоевропейските доставки на продукти за видео-развлечения през второто тримесечие на годината достигнаха 11.9 милиона, което представлява 49.2% от пазара. Лъвският дял от резултата (70,4%) е благодарение на категорията Smart TV, чийто доставки са се увеличили с 18,7% на годишна база. Благодарение до голяма степен на смарт-дисплеите, търсенето на умни-колони се е увеличило с 22,8%, което съответства на повече от 5,6 милиона устройства. Категорията, комбинираща решения за домашна сигурност, осветление и контрол на температурата, е нараснала с 39,5% и до края на 2025 г. общите доставки ще достигнат 65 милиона устройства.

При средногодишен темп на растежа от 13,5%, от 2021 до 2025 г. през последната година от прогнозния период се очаква пазарът да надхвърли 203 милиона устройства.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини