След началото на края: системите на Yahoo остават компрометирани

1
41

Половин година, след като Yahoo разкриха изтичането на 500 000 000 потребителски записа в Интернет и осъществен пробив към мрежите на компаниията отпреди 4 години, някои от системите на компанията остават компрометирани, предава Ars Technica. Разкритието идва дни, след като от Verizon заявиха, че ще смъкнат $350 000 000 от цената на интернет бизнеса на потъващия кораб Yahoo.

„Наскоро провела се среща между техническите екипи на двете компании разкри, че някои от системите са все още компрометирани и трудно биха били интегрирани в структурата на AOL, собственост на Verizon“, пише медията, цитирайки материал, поместен на страниците на WSJ. Изданието пише, позовавайки се нан неназовани източници, че компанията се страхува, че пробивите могат да нарушат връзката на Verizon с клиентите им и в крайна сметка да обезцени допълнително активите на Yahoo.

Припомняме, че преди дни Yahoo излезе със съобщение за разкрита кражба на изходния код на софтуера, с който генерират бисквитки за профилизация на потребителите, което може да е позволило пълен достъп на атакуващата страна до кутиите на клиентите на пощенската услуга на компанията без да е трябвало да знаят данните, с които те се вписват в регистрациите си.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
TNT
TNT
4 години

yahoo must die