След повторни тестове, новите MacBook Pro получиха от Consumer Reports препоръка за закупуване

7
951

Некомерсиалната организация Consumer Reports, отстояваща интересите на потребителите още от далечната 1936 година, след оправяне на бъга в браузъра Safari, направи нови тестове и официално даде препоръка за закупуване на устройството.

Професионалните лаптопи на Apple от 2016 година се оказаха първите, които Consumer Reports реши да не препоръчва за закупуване, Причината за това е, че при едни и същи условия времето за автономна работа варира от 4-5 до 16-18 часа. Consumer Reports допуска промени в рамките на 5%.

Мнението на Consumer Reports е толкова важно, че Apple официално изрази несъгласие с резултатите от тестовете и предложи те да бъдат проведени още веднъж. Причината за лошите резултати при тестовете бе бъг, който се проявява само при изключен кеш на браузъра.

Apple вече качи в сървърите си пач за Safari и помоли Consumer Reports още веднъж да тества лаптопите. Новите тестове показаха съвсем други, напълно предвидими резултати – до 18,75 часа автономна работа с едно зареждане и минимум 15,75 часа за 13-инчовия MacBook Pro с Touch Bar.

Софтуерната грешка в Safari, оказала влияние на времето на автономна работа на MacBook Pro е отстранена във версия macOS Sierra 10.12.3 Beta (16D25a).


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари