fbpx
5.8 C
София

Служители на Amazon са принудени да работят в офиси без социална дистанция и със заразени колеги

Най-четени

Изпълнителните на охранителната компания на Amazon Ring, които работят в кол центровете във Филипините, казват, че условията на работното им място са опасни – и че с разразяващата се пандемия от COVID-19 се влошават.

Служителите са казали пред NBC News, че са принудени да работят в претъпкани офиси с лоши санитарни условия, където е невъзможно да се спазва социална дистанция. Междувременно от Teleperformance, външната аутсорсинг компания, която работи за Amazon, продължава да отхвърля молбите на служителите да им даде възможност да работят от вкъщи, където повечето от тях смятат, че ще са в по-голяма безопасност.

Офисите на Teleperformance във Филипините влязоха в новините през април заради снимки на служителите, които спят на работните си места, за да могат да отговорят на всички обаждания в кол центъра, които пристигат от американските потребители. След скандала, компанията забрани спането на работното място. Но тъй като натоварванията са твърде големи, а много от служителите не живеят в близост до офисите, все още на някои от тях се налага да преспиват на работа, макар и против правилата.

„Ако вие изхранвате семейството си с тези пари, определено имате нужда от работата и сте готови на всичко“, казва един от служителите на компанията пред NBC, след като описва колко чака прекарва всеки ден в пътуване до и от работното място.

Какъв е крайният резултат?

И Teleperformance, и Amazon Ring предоставиха изявления пред NBC за това как двете компании насърчават безопасността и благосъстоянието на служителите си след пандемията. Но данните показват, че десетки служители от кол центровете са се разболели от коронавирус, а някои от тях са получили други здравословни проблеми в следствие от лошите условия на труд, което показва, че има съществено разминаване между начина, по който двете компании се презентират пред обществеността и реалността, с която се сблъскват техните служители.

„Хората се страхуват, защото не знаят кой може да има коронавирус и кой не“, каза един служител на Amazon Ring пред NBC, който желае да запази анонимността си. „Но хората нямат избор, защото или ще са изложени на риск да се заразят, или ще умрат от глад, тъй като нямат друг източник на доход.“


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини