9 C
София

Социалната мрежа Facebook започва да губи потребители

Най-четени

Напоследък социалната мрежа Facebook е изправена пред масово оттегляне на потребители, загубили интерес към обмена на съдържание и обсъждането на различни злободневни теми. Според проучване, публикувано от аналитичната компания SocialBakers, само през изминалия месец Facebook е загубил в САЩ, Великобритания и други развити европейски страни около шест 6 милиона потребители, което представлява около 4% от общия брой на регистрираните в социалната мрежа.

В частност, във Великобритания броят на посетителите на Facebook е намалял с 1,4 милиона души, или с 4,5 процента. За последните 6 месеца социалната мрежа е загубила 9 милиона потребители в САЩ и още 2 милиона в Обединеното кралство. Същата тенденция на отлив се наблюдава в Канада, Испания, Франция, Германия и Япония, където броят на новорегистрираните също е по-малък от този на напусналите Facebook.

Въпреки това, в някои региони броят на ползващите Facebook продължава да расте, и то стремително – например в Латинска Америка. През последния месец броят на потребителите на Facebook в Бразилия е нараснал с 6% до 70 милиона души. Също така трябва да се отбележи постоянно нарастващият брой на използващите приложението Instagram, което дава възможност на потребителите на Facebook да споделят помежду си различни изображения, които са им се понравили.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини