fbpx
10 C
София

Сравнителна таблица за над 100 VPN услуги

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Изборът на подходяща VPN услуга е сериозна задача. Именно това е имал предвид потребителят на Reddit с псевдоним ThatOnePrivacyGuy, който създаде огромна сравнителна таблица на 111 действащи в момента VPN услуги. Сравняват се различни параметри – неприкосновеност на личния живот, необходими данни за регистрация, цени и други.

 

Хората използват VPN услуги най-вече за да се защитят от проследяване и подслушване от страна на хакери, правителствени служби и други. За да се предпазят от все по-нарастващата заплаха от наблюдение в уеб-пространството, хората са готови да заплатят добра цена и по този начин да защитят своята идентичност и личен живот.

Virtual Private Network (VPN) мрежите са частни компютърни мрежи в Интернет, обменящи информация чрез криптирана и защитена връзка. След като бъде осъзната необходимостта от VPN възниква въпроса. кои точно VPN услуги да се използват. За съжаление, далеч не всички VPN услуги са толкова безопасни, колкото твърдят. Това е причината ThatOnePrivacyGuy да подготви гигантски списък с над 100 VPN услуги, в който е включена „безпристрастна информация, която лесно може да бъде проверена“.

Таблицата съдържа 111 действащи в момента VPN услуги, които са систематизирани по три колони – техническа информация, цени и неприкосновеност на личния живот. Чрез тази таблица може да се разбере дали вашият VPN доставчик логва трафика, дали поставя времеви маркери, дали наистина скрива IP адреса, скорост на връзката, сесии и други.

В списъка са включени данни за SSL нивото на сървърите, допълнителните възможности, блокират ли се P2P и SMTP, както и дали се приемат биткойни.

Трябва да имаме предвид, че списъкът е публикуван със свободен лиценз и всеки може да тества автентичността на представената информация.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на новата Need for Speed: Unbound: спираща дъха надпревара в отворен свят

Великанът на състезателните игри се завръща с поредното си превъплъщение. Обещавайки напълно преработен модел на управление и с разработчика на Burnout Criterion зад волана,...

Подобни новини