Microsoft продължава да разширява функционалните възможности на интегрирания в операционната система Windows 10 системен софтуер.

Излязлата поредна компилация от категорията Insider Preview номер 16226 разполага с нова версия на таск мениджъра, който сега може да показва натоварването на видеокартата, както и редица други полезни параметри.

Таск мениджърът в новата версия на Windows 10 вече графично показва натоварването на графичния процесор, при това отделно за всеки клъстър. Виждат се още версията на използвания видео драйвер, датата на неговото излизане, подробности за използвания хардуерен видео кодек и други параметри.

И сега детайлната информация за графичната карта и нейното натоварване може да бъде получена с помощта външни програми, като например GPU-Z. Въпреки че те предлагат богати функционални възможности, разширяването на функциите на интегрираните в ОС Windows 10 помощни програми не може да не ни радва. Не се налага никакво инсталиране на други програми.

Новата версия на Task manager трябва да се появи във финалната версия на новото обновяване на Windows 10, което трябва да стане след няколко месеца.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари