fbpx
1.8 C
София

Технологията за разпознаване на лицето вече може да различава 13 животни

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Bloomberg съобщи, че норвежката компания Cermaq Group AS е усъвършенствала технологията за разпознаване на човешките лица и сега е възможно различаването на 13 вида животни. Компанията възнамерява да използва технологията за изучаване развитието на атлантическата сьомга.

Предвижда се създаването на голяма база данни за животните, която ще даде възможност да се извършва мониторинг на сьомгата и да се следи състоянието на здравето на различните екземпляри. Досега системата можеше да разпознава само два вида животни, но сега техният брой е нараснал на 13.

С помощта на тази технология учените могат да разпознават кокошки, свине, овце, лъвове, тигри, различни видове птици, слонове, лемури, китове, котки и кучета. Става възможно автоматичното контролиране на консумацията на храна и вода, на температурата на тялото и отклоненията в поведението на животното.

Природозащитниците възнамеряват да използват технологията за следене на слоновете, с цел да бъдат защитени от бракониерите. С помощта на софтуера с машинно обучение Google Cloud AutoML Vision се определя точното местоположение на животните При появата на бракониери в района, системата автоматично изпраща съобщения на съответните органи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини