fbpx
-0.2 C
София

Тим Кук продаде акции на Apple за $57,8 милиона

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Миналата седмица Тим Кук получи премия от 560 000 акции на компанията Apple с обща цена около $120 милиона. Бонусът бе даден за постигнатите великолепни финансови резултати на технологичния гигант и силното представяне на Apple на пазара.

В редовния отчет на Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC) е отбелязано, че тази седмица генералният директор на Apple е продал 265 160 акции с единична цена на една акция от $216,96 до $218,54. Чрез тази продажба Тим Кук е получил сумата от 57,8 милиона американски долара. Останалите 294 840 акции или около $63 милиона са удържани във вид на данъци и осигуровки.

Според договора на Тим Кук с Apple, той ще получава по 560 000 акции AAPL всяка година през следващите 3 години, докато е генерален директор на корпорацията. Условието е, компанията да продължи да се развива със същите темпове.

Миналата година Тим Кук спечели общо около $102 милиона. Преди време той каза, че възнамерява да даде цялото си богатство за благотворителност. Към днешен ден финансовото състояние на CEO на Apple се оценява на 600-700 милиона американски долара. Миналата седмица генералният директор на Apple даде почти $5 милиона в акции на неназована благотворителна организация.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини