Топ-мениджърите на Apple получиха по $13 милиона премии във вид на акции

0
66

Ръководителите на Apple получиха акции по $13 милиона. Това е официална информация от Комисията по ценни книжа и борсите на САЩ.

В документа се казва, че операционният директор на Apple Джефри Уилямс, генералният съветник по въпросите на авторското право Брус Сюъл, вицепрезидентът по продуктов маркетинг Фил Шилер, старшият вицепрезидент от отдела Mac Software Engineering Крейг Федериги и старшият вицепрезидент на отдела Hardware Engineering Дан Роцио са получили по 94 010 акции на Apple във вид на бонуси, които трябва да ги задържат в корпорацията. Този пакет акции към днешен ден струва $13,6 милиона.

Още два пакета с по 40 955 акции получиха Анджела Арендтс – ръководител онлайн продажби и финансовият директор на Apple Лука Маестри. Цената на всеки един от тези пакети е $5,93 милиона. Ценните книжа ще бъдат предоставяни на порции на топ-мениджърите в продължение на няколко години. Даването на подобни акции е стандартна практика на големите корпорации, които по този начин максимално мотивират своите ключови мениджъри.

Големите бонуси за топ-мениджмънта на Apple не са нещо необичайно. През месец август 2012 година бордът на директорите даде 1 милион акции на Тим Кук, които тогава струваха $383,6 милиона. Но той ще може да разполага с тях през 2021 година. Това са така наречените „златни белезници„, които много отдавна се използват в Купертино.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари