YouTube

Най-популярният в света видео хостинг се съобрази с нарасналата популярност на вертикалните видеа. Преди време YouTube ги добави в мобилните приложения, а сега те се появиха и в уеб версията на услугата.

Представен е и нов плеър, който автоматично се настройва към различните съотношения на страните. Сега, ако в YouTube се стартира вертикално видео, то автоматично се настройва към размерите на плеъра и се показва без страничните черни ленти. По принцип, премахнато е предишното постоянно съотношение на страните 16:9 и сега е по-лесно клиповете да се адаптират към различните размери на програмния прозорец.

Преди

Черната рамка около всеки видеоклип е премахната и това най-добре се забелязва при вертикалните видеоклипове. Също така, новият плеър по-добре работи с видеата със съотношение на страните 16:9 и използва цялото свободно пространство, за да увеличи изображението.

След

Както обикновено, новата възможност се разпространява постепенно и в някои региони ще бъде достъпна по-късно. Възможно е вертикалните видеа, станали популярни в Instagram и Snapchat, сега по-малко да дразнят потребителите на YouTube.

За съжаление, новата модификация не може да компенсира някои вертикални видеоклипове, които се правят последно време. За YouTube те технически са със съотношение 16:9 и корекция не се налага.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари