Австралийският отдел на детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) стартира уебсайта „Страница на надеждата“, в която с помощта на скрипт се извършва добив на криптовалутата Monero.

Използва се изчислителната мощност на компютрите на посетителите. Получените по този начин средства се конвертират във фиатна валута и се превеждат във фонда във вид на дарения.

Според информацията в сайта, събраните по този начин парични средства ще бъдат използвани за закупуването на питейна вода, храна и медикаменти за социално уязвимите деца.

Добивът на криптовалутата се осъществява с помощта на вградена версия на скрипта Coinhive. Специално се подчертава, че посетителите могат самостоятелно да определят, колко изчислителна мощност да бъде предоставена за добив на цифрова валута.

Добивът е абсолютно безвреден за вашия компютър. Ако консумацията на електрическа енергия започне да ви безпокои, намалете предоставяните за майнинг компютърни ресурси“ – се казва в съобщението на УНИЦЕФ.

Към настоящия момент в „Страницата на надеждата“, своите компютърни ресурси са предоставили 2008 души.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари