fbpx
1.4 C
София

Франция представи хибридния автомобил DS 7 Crossback E-Tense 225 с монтиран в скоростната кутия електродвигател

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Френският автомобилен производител DS Automobiles, който е част от PSA Peugeot Citroen, представи своя нов и много интересен хибриден автомобил DS 7 Crossback E-Tense 225.

Това е автомобил с предно предаване и мощност 225 конски сили. Хибридът е оборудван с бензинов двигател с мощност 110 конски сили и въртящ момент 300 Nm. Мощността на електрическия двигател е 110 конски сили, като особеното при него е, че е монтиран непосредствено в 8-степенната автоматична скоростна кутия.

Потеглянето на DS 7 Crossback E-Tense 225 става единствено чрез електрическото задвижване, като мощността на електродвигателя е достатъчна не само за потегляне и бавно шофиране, но и за движение със скорост 135 км/ч. Именно след достигането на тази скорост се препоръчва включването на бензиновият двигател. Водачът може да избере един от многобройните решими на движение. Така например, в хибриден режим компютърната система на управление много гъвкаво управлява двата двигателя и оптимизира консумацията на енергия, като по този начин намалява разхода на гориво и изхвърляните в атмосферата вредни емисии. Наличен е и специалния спортен режим, при който се използва максималната мощност и на двата двигателя – 225 конски сили при въртящ момент 360 Nm.

Капацитетът на акумулаторния блок е 13,2 KWh, който е поставен в долната част на купето. Пробегът с използването единствено на акумулаторните батерии е 55 км (WLTP) и 72 км при движение с по-ниска скорост. Разходът на бензин е 1,4-1,6 литра на 100 километра, а нивото на отделяния въглероден двуокис е едва 31-36 g/km (WLTP цикъл, периодично включване на бензиновия ДВГ). При непрекъснато движение с висока скорост, когато работи единствено бензиновият двигател, разходът на гориво е 6,1-6,5 литра на 100 км.

Значителна икономия се постига и от системата за рекуперация на енергия. При включването на режима E-SAVE в акумулаторния блок се натрупва енергия за 10-20 км път само с помощта на електродвигателя. Това е много удобно за новите жилищни квартали, в които се допускат автомобили единствено с електрическо задвижване. Заедно с хибрида се дават два зарядни кабела: единият за ежедневно зареждане от обикновения електрически контакт, а другият – за бързо зареждане с мощност до 4,7 KW. Бързото зареждане може да стане със зарядно устройство тип Wallbox, с което акумулаторните батерии се зареждат от 0 до 100% само за 1 час и 45 минути.

DS 7 Crossback E-Tense 225 разполага с фирменото оборудване DS Active Scan Suspension, което включва камера в горната част на предното стъкло, четири сензора за положението на купето спрямо пътя и три акселерометъра. Тези сензори анализират типа на пътя и начина на придвижване – скорост, ъгъл на завъртане на волана, работа на спирачната система, процесът на спиране и други. Тази информация се подава на бордовия компютър, който я обработва и подава независими команди към всеки един от използваните амортисьори с електронно управление. Водачът, в зависимост от пътя, може да регулира дали окачването да бъде по-твърдо или по-меко.

Инсталирани са многобройни системи за безопасност – DS Connected Pilot, DS Driver Attention Monitoring, DS Night Vision,  DS Park Pilot, DS Active LED Vision и други.

Цената се очаква да бъде съобщена на 30 юни тази година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини