fbpx
7.9 C
София

Хакерът Джордж Хоц, дългогодишен враг на Илън Мъск, влиза в Twitter за 12 седмици

Най-четени

В последните дни се говори доста за намаляването на работната сила на Twitter, която според съобщенията е намаляла от 7500 служители на 2300, когато новият собственик Елон Мъск пое контрола над платформата.

Макар да предположихме, че неотдавнашната вълна от напускания е част от генералния план на Мъск за съкращаване на компанията, мнозина се притесняват от безразборния начин, по който това се е случило. Например Insider съобщи в петък, че отделът за заплати на Twitter е бил унищожен миналата седмица, когато служителите, на които Мъск е поставил явен ултиматум, са решили да се оттеглят.

Все пак Мъск има много поддръжници, които искат да му помогнат да подобри Twitter, и очевидно е привлякъл само един от тях в кратък срок: Джордж Хоц, хакер по сигурността, известен с разработването на джейлбрейкове за iOS и обратното инженерство на PlayStation 3, преди да основе Comma.ai, чийто стартъп за система за подпомагане на водача има за цел да въведе функции, подобни на автопилота на Tesla, в други автомобили.

Хоц определено попада в категорията на хората, които не искат да бъдат на вашата дъска за преработка на Twitter. Хоц основава Comma.ai, след като се разминава с Мъск, след като Мъск уж се опитал да го наеме в Tesla, но „постоянно променял условията„, казва Хоц пред Bloomberg през 2015 г. Тогава Tesla заяви, че смелите твърдения на Хотц, че неговата технология може да надмине тази на Autopilot, са „изключително малко вероятни„. Хоц веднага се зае да докаже, че Мъск и останалите служители на Tesla грешат.

Така че защо да работят заедно сега? От една страна, Хоц разполага с малко повече време. Както TechCrunch съобщи по-рано този месец, Хоц смята, че част от собствената му работа в Comma.ai е приключила за момента. В момента той продава комплект за разработчици на системи за подпомагане на водача на стойност 1 999 щатски долара, който е съвместим с повече от 200 автомобила. Компанията е стъпила на здрава основа и в опитите си да превърне своя „devkit“ (комплект за разработчици) в продуктивен потребителски продукт, каза той пред TechCrunch.

Размахът му дава малко пространство за проучване. „Добър съм в нещата по време на война“, каза Хоц за историята на TechCrunch. „Не съм чак толкова добър в практическите неща, добре, нека търпеливо разширим това. „Искате ли да се занимавате с верига за доставки, способна да произвежда 100 000 устройства годишно?“ Като, не съвсем.“

Сега 33-годишният Хоц може би също иска да се докаже отново пред Мъск. Всъщност миналата седмица, след като още веднъж изрази в Twitter подкрепата си за предложението на Мъск към служителите на Twitter (Мъск заяви, че те трябва да могат да работят „дълги часове с висока интензивност“ или да вземат тримесечно обезщетение), Хотц написа в Twitter, че „ще работи на 12-седмичен стаж.“.

Скоро Мъск написа в Туитър в отговор: „Разбира се, нека поговорим„.

Точно така започна стажът на родения в Ню Джърси, каза той днес в платформата. Звучи като сочен стаж. Както Хоц го описва в Twitter, той отговаря за намирането на „екипировка“ за социални медии.

Като се има предвид този ангажимент за време, той наполовина на шега си поставя постижими цели, а днес се шегува, че „Aко просто се отърва от изскачащия прозорец, пак ще смятам стажа си за спечелен. Имам разширение за Chrome на лаптопа си, което го блокира. Tова ми напомня ми за онзи човек, който си намери работа в Apple, накара Wallet автоматично да изтрива изтеклите ви бордни карти и напусна още следващата седмица.“

Макар Хотц да е сравнително лъскав новодошъл, идеята в момента като цяло е да се привличат таланти, предложил Мъск на среща на всички служители в централата на Twitter в Сан Франциско днес, според вътрешен източник. Според информацията Мъск е заявил по време на срещата, че не се планират допълнителни съкращения към този момент.

Според The Verge Мъск също така е заявил, че Twitter вече активно набира кандидати за инженерни позиции и позиции за продажби и че служителите се насърчават да правят препоръки. (Както отбелязва The Verge, получаването на потвърждение от Twitter е много по-трудно, тъй като целият ЧР отдел е разпуснат).

От своя страна Хоц също изглежда набира персонал от името на Twitter, включително като се свързва с последните си съперници. Днес Хоц попита Андрей Карпати, бивш директор по изкуствен интелект в Tesla, който е ръководил екипа за компютърно зрение на Tesla Autopilot, дали иска работа в Twitter, след като Карпати отговори на въпрос, зададен от Хоц.

Въпрос от Hotz: „Как оценявате качеството на търсенията в Twitter? Какво би ви накарало да използвате търсенето в Twitter вместо в Google?“ Отговорът на Карпати: „Търся в Twitter в Google, като използвам Page: Работи доста добре.“


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини