fbpx
-3.2 C
София

Цената за следене на мобилен телефон започва от 4 цента на час

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Възможността за следене преместването на мобилния телефон силно улеснява работата на правораздаващите органи, понеже по-рано за наблюдение те са отделяли значителни финансови ресурси. Но досега не бе известно за какви пари става дума. Оказа се, че следенето чрез мобилни телефони струва от 50 до 6700 пъти по-евтино в сравнение със стандартните методи. По този начин съвременните технологии икономисват значителни бюджетни средства, а от друга страна, за същите финанси, броят следени обекти може да бъде увеличен с 50-6700 пъти.

В официалното юридическо издание на Йейлския университет се появи интересно изследване, в което е сравнена цената на следенето на гражданите чрез всички възможни средства.

Така например, при един от класическите методи за следене на автомобил (Covert Car Pursuit) се използват 5 агента с 5 автомобила. При средна годишна заплата на агент от ФБР $98 467 и премии $32 495 можем да пресметнем, че агентите получават по $50 за един час, а разходът за амортизации и гориво около $5 и ще получим, че следенето чрез подобна схема достига около $275 в час.

При поставяне на „бръмбари“, следенето е по-евтино, но отново са необходими агенти. Разходите по всички видове следене са показани в следната таблица:

Очевидно, най-евтино е следенето чрез мобилни телефони. Заплаща се само оборудването, което се поставя при мобилния оператор и арендата. Най-евтин е мобилният оператор Sprint – месечната вноска за следене на един телефон струва $30 или приблизително едва 4 цента на час.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини