fbpx
0.2 C
София

Юристите на Apple изглежда намериха разликите между ябълката и крушата

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

През лятото Apple заведе съдебно дело срещу компанията Prepear, която предлага своите приложения в онлайн магазините App Store и Google Play Store. Тези програми дават възможност за съставяне на най-различни рецепти, като е възможно да се правят списъци на покупките за приготвяне на различни ястия. Самото име Prepear е игра на думи и произхожда от prepare – готвя и pear – круша.

Причината за съдебния спор стана логотипа на Prepear – стилизирана круша с малък лист. Корпорацията от Купертино реши, че тя много прилича на логотипа на Apple – ябълка с листче насочено надясно. Оплакванията са, че с използването на своето лого Prepear нанася щети на Apple.

Apple подаде съдебния иск с цел да докаже своето ексклузивно право за използването на нарисувани плодове в своя логотип, но сега ситуацията започна да се променя. Най-вероятно това става под влиянието на организираната петиция в защита на Prepear. Съответният документ бе подписан от над 250 хиляди души, които искат съдебният иск да бъде отменен, делото да бъде прекратено и малката компания да бъде оставена на мира.

Сега двете страни водят преговори и има шанс, че ще успеят да се споразумеят. Това трябва да стане до 23-ти януари. Ако до тази дата Prepear и Apple не успеят да постигнат споразумение, то съдът ще продължи делото, като това ще се проточи минимум до първата половина на 2021 година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини