fbpx
0 C
София

3D модели на мозъка позволяват на хората да разберат деменцията по-добре

Най-четени

Ricoh работи съвместно с Alzheimer’s Research UK с цел да помогне на хората да разберат по-добре болестите, които причиняват деменция, като същевременно използва 3D печат, за да илюстрира видимо промените в органичната тъкан на мозъка при Алцхаймер.

Всичко това е част от кампанията „Деменцията разкрита“, кампания за осведомяване, която представя различните заболявания, които могат да причинят деменция и начина, по който те засягат страдащите. Този проект включва редица късометражни филми, показващи опита на хора, които живеят с различни форми на деменция, както и видеоклипове, документиращи напредъка на текущите изследвания за лечение и терапия.

Предишен филм – с участието на Саймън Пег, показва как технологията на 3D печат на Ricoh може да произведа модели, за да покаже видимо ефектите и измененията върху мозъка от Алцхаймер.

Идеята е, че лекарите могат да използват този вид 3D-отпечатани модели, за да покажат на пациентите какво точно се случва с мозъка им, за да помогнат да разберат по-добре заболяването.

Оспорване на погрешните представи

По-широката амбиция е да бъдат оспорени редица погрешни схващания относно деменцията и да бъде пояснено, че макар че болестта на Алцхаймер да е най-честата причина за деменция, има и други причини, които варират в далеч по-широк спектър като съдова деменция или деменция на Lewy Bodies).

Иън Уилсън, който е изпълнителен директор на Alzheimer’s Research UK, коментира: „Радваме се, че отново работим с Ricoh върху тази важна кампания. Невероятно сме благодарни на хората, които споделиха своя опит, за да помогнат в създаването на толкова дълбоки филми, които показват, че деменцията е много повече от изменение на паметта

 

Тази последна част от „Деменцията открита“ също подчертава ангажираността и всеотдайността на изследователите, чиято работа е толкова важна. Изследванията за деменция постигат напредък и с подкрепата на обществеността и с компании като Ricoh можем да направим пробив.“


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини