Търсите ли начин как винаги да сте на върха и да инвестирате в най-новите технологии и постижения на индустрията?

Ако отговорът е да, тази класация на топ 5-те зараждащи се технологии, които тепърва са в разцвета си и са достатъчно обещаващи, за да генерират конкурентно предимство на компаниите, които инвестират в тях през следващите от шест до десет години, определено е за вас.

Погледът към бъдещето на Технологиите и предвиждането на възможностите прави тази ера на иновациите по-вълнуваща.

Не беше много отдавна, когато софтуера влезе за първи път в класациите по най-рентабилен и атрактивен за инвестиране сектор, а сега напредъкът, който всички компании в индустрията постигнаха вече има готовността да разклати сегашното състояние на бизнеса.

Всяка от тези нововъзникващи и развиващите се технологии, и дори бихме ги нарекли известни технологии, претърпява развитието си с различни темпове.

Изкуственият интелект, гласовите технологии, машинното обучение и т.н. обаче съществуват от доста години. Но бързият им растеж повишава потенциала на иновациите и винаги прави така, че да бъдат на челни позиции в класациите за най-атрактивни за инвестиране сектори.

Докато много открития около някои вече съществуващи технологии, вече заемат централно място, нека проучим кои са нововъзникващите и развиващите се технологии, в които си струва да инвестирате в следващата 2020 г., ако искате бизнесът ви да процъфти.

Интернет на нещата (Internet of Things)

Интернетът на нещата е една от най-завладяващите технологии в последно време и все още продължава да заема челно място в подобен род класации.

В момента в света има почти 9 милиарда устройства, свързани с Интернет и би било неразумно да очакваме този брой да нарасне до огромните 20 милиарда само в следващата една година.

Тази концепция е много важна за иновациите и интелигентния дом. Освен това дава възможността устройства като домашните асистенти на технологичните гиганти – Alexa и Google Home да функционират и да работят за нас.

През 2020 г. интернет на нещата ще въведе още повече функционалност и контрол за всички, за да позволи интеграцията на различни нива и аспекти на интелигентния дом.

Използването му ще се увеличи значително в бъдеще, тъй като почти всички устройства около нас, било дори най-елементарните и битовите, ще бъдат умни.

Известни компании като Apple и Samsung също предлагат своите продукти с подобни технологии, за да създадат конкуренция на пазара за Alexa и Google Home.

Bixby Technology на Samsung и Homepad на Apple са готови да стартират през следващите няколко години.

Ако сте свързани по един или друг начин с тази индустрия, то тогава можете да се замислите за напредъка на изкуствения интелект.

Изкуствен Интелект и анализ на данни

Изкуственият интелект (Al) определено не е нов термин, но всеки списък на развиващите се технологии в момента би бил непълен без него.

Al се отнася до компютрите, които имат възможност да обработват информация или да извършват задачи наподобявайки човешката дейност.

Неговата прецизност и предимства го направиха толкова популярен сред организациите, че почти всяка институция в САЩ вече използва тази технология под една или друга форма.

Наличието на огромни масиви от данни, които се нуждаят от обработка, всъщност помага на ИИ да се развива с бързи обороти и неговия алгоритъм в бъдеще ще среща много и значителни постижения.

Към момента, повечето сфери на дейност, в които се въвежда изкуствен интелект могат да работят, когато той е намесен и с човешки служители. Но скоро ще достигне еволюционно ниво, в което машините ще могат да поемат всички човешки задачи.

Много реномирани марки като Amazon, Google и Microsoft са инвестирали сериозно в ресурси за включване и популяризиране на възможностите на изкуствения интелект.

Със своя стремеж да предостави безпроблемно преживяване на своите клиенти, Amazon представи високотехнологичния магазин за стоки на дребно (предимно хранителни стоки) Amazon Go, в който няма нито един физически служител или касиер – всичко се осъществява на принципите на самообслужването и е задвижвано от системи с изкуствен интелект. Виждате ли? Бъдещето не е чак толкова далеч.

Марката също наскоро обяви своя план да отвори 3000 магазина Amazon Go на различни места на територията на САЩ до 2021 г.

Така че в крайна сметка можем да предположим, че Al ще бъде във всички аспекти на нашия живот до 2020 г., независимо дали става въпрос за пазаруването, бизнеса, транспорта, банковото дело, здравеопазването или други сектори от дейността ни.

5G свързаност

5G е една от най-чаканите технологии в последните няколко години. Без съмнение, петото поколение мобилни мрежи ще стане движеща сила за растежа на бързите технологии.

5G има толкова много преимущества, включително и много по-бърза скорост на интернет връзката, по-ниска латентност, по-голям капацитет, по-малко претоварвания и сривове и още много други.

Тези технология е готова да стартира до средата на следващата година и определено ще има безброй много реализации.

Най-големите световни телекомуникационни компании като Qualcomm, Huawei, AT & T, Verizon и Nokia се грижат да поддържат темпото на внедряването на 5G технологията.

Производителите също са готови да излязат с повече 5G смартфони.

В допълнение към това, WiFi 6, следващият стандарт безжична интернет връзка WiFi също е в стадий на разработване и скоро ще бъде пуснат на пазара. И двете технологии ще подобрят драстично безжичните комуникации и ще ускорят развитието на бизнеса.

Не е ясно дори дали в бъдеще въобще ще има нужда от кабели и проводници.

Гласови технологии

Предишните разработки в областта на гласовите технологии бяха невероятни. Големи крачки вече се случват с Алекса и Сири. Но все пак, човешките очаквания са отпаднали, когато става въпрос за полезността на тези устройства в ежедневието.

Гласът е нещо, което не може да бъде лесно преведено в цифрова технология. Това е среда, която има тенденция да бъде свободно течаща и органична.Тъй като програмите за изкуствен интелект и компютърно обучение се увеличават, софтуерът за създаване на глас също ескалира успоредно с човека.

Скоро гласовите команди и умните устройства около нас ще се окажат още по-полезни в ежедневния ни живот.

Невро-лингвистичното програмиране (NLP) е един виден аспект на гласовата технология, който ще позволи на системите и компютрите да разберат по-добре истинската същност на гласа.

Този нов език за програмиране ще донесе повече разбиране на компютрите за човешкия тон, каламбури, сарказъм и двойни значения.

Заедно с машинното обучение, изкуствения интелект и обработката на езици възможностите са неограничени.

Дигитални еко системи

 

Дигиталната еко система е нова лъскава фраза в бизнес сектора. Въпреки че от миналото познаваме някои екосистеми, цифровите еко системи са нещо наистина ново за индустрията.

Те се интегрират с най-съвременните цифрови технологии, за да осигурят на предприятията по-надеждна комуникация с техните търговски партньори и клиенти.

Цифровите еко системи стават все по-дигитализирани и децентрализирани, с което се цели максималното намаляване на влиянието на бизнеса върху еко системата. Скоро това ще даде възможност на потребителите да имат контрол върху своите данни, намалявайки силата на интернет гигантите и световните технологични компании.

Тази революция вече е започнала от офисите и скоро ще поеме и по домовете, за да направи рутинните задачи по-продуктивни чрез нови граници и големи скокове.

Някои от примерите за цифровите технологични еко системи са синтетичните системи за обработка на данни, DigitalOps и децентрализираните интернет мрежи.

2020 г. обещава да бъде вълнуваща

Темпът на иновации в технологиите създава значителни възможности за всяка организация да расте и да предостави най-доброто обслужване в идеалния момент.

Затова е жизненоважно понякога да бъдете крачка напред и да помислите за новите технологии за вашия бизнес, които могат да направят вашето бъдеще светло.

Има много очарователни Технологии, които да очакваме с нетърпение през 2020 г., но тези пет със сигурност са тези, които могат да ви осигурят безкрайни ползи в дългосрочен план.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари