1.9 C
София

92% от провайдърите не могат да предотвратят DDoS-атака

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Аналитиците от Black Lotus, изследващи безопасността в Глобалната мрежа, стигнаха до извода, че 92% от средствата за защита срещи DDoS-атаки не могат да спрат атаките, преди да бъде нанесена вреда.

Експертите са анкетирали 120 големи и малки Интернет-компании, а изследването показа, че почти всички (92%) използват някакви защити срещу DDoS-атаки, но не са могли да ги спрат, преди да бъде нанесена вреда. 35% от запитаните са споделили, че всяка седмица са подложени на една или две DDoS-атаки.

Проведена анкета показа, че 61% от Интернет-провайдърите твърдят, че DDoS-атаките са сериозна заплаха за техния бизнес. 24% от анкетираните временно премахват компонента, върху който е насочена DDoS-атаката, а 52% от запитаните споделят, че просто временно добавят нулев маршрут в маршрутизиращата таблица. Само 16% от анкетираните са съобщили, че никога на са били подложени на DDoS-атака.

Аналитиците отбелязват, че както дългите, така и кратковременните DDoS атаки могат да доведат до значително съкращение на доходите и до загуба на клиенти. Black Lotus подчертава, че Интернет-компаниите трябва съвместно да се борят срещу DDoS-атаките и че реализирането на добра защита срещу подобни атаки вече е необходимост.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини