На започналата ежегодна конференция на разработчиците re: Invent, Amazon представиха новите възможности на AI асистента си Alexa, който вече ще може да разказва на децата приказки за лека нощ, измисляйки си ги сам.

Компанията обяснява, че новите възможности на Alexa са продукт на последните достижения в областта на конверсивния и генеративен изкуствен интелект. Посредством новата характеристика Create with Alexa, асистентът ще може да разказва приказки, представяйки образи, музика и реч по зададени от децата базисни параметри. Те ще могат да започнат с „Алекса, съчини ми приказка“, след което пред тях се представят няколко въпроса, като например какво искат да е името на героя и др., след което Alexa започва да разказва приказка в пет части. Amazon изтъкват, че генеративните AI модели, използвани от Alexa са толкова напреднали, че няма да има приказка, която да прилича на предишната.

„Това е преживяване, при което Alexa се превръща в създател на приказка с детето ви“, обяснява Нико Бишоп, UX дизайнер, чиито екип е в основата на Create with Alexa. Системата се базира на AI модел, който е обучен с помощта на множество детски приказки, за да може да създава текста зад всяка история и работи заедно с модел за генериране на сцените, който подава подходяща илюстрация, създадена от човек или генерирана от изкуствен интелект. Отделно от това, допълнителни AI модели отговарят за движението на показаните персонажи и обекти, както и за изобразяването на специфични мимики, като плач и смях. Alexa използва собствен генератор на звук и музика, за да бъдат създадени звуковите и музикалните ефекти, съобразявайки се с историята, възползвайки се от огромна аудио библиотека.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари