Макар и по-млада от своите „сестри“ Siri и Cortana, Alexa е безспорният лидер в областта на виртуалните асистенти. Успехът на Amazon с технологията без съмнение се корени в бързата и лесна интеграция на технологията със странични услуги и продукти на различни компании, както и възможността за писане на сценарии за технологията и нейното гъвкаво персонализиране. Вчера Amazon разкри план, с който да направи Alexa още по-успешна с предоставянето на специалния комплект, насочен към разработчици, Alexa Mobile Accessory Kit, с помощта, на който тя ще може да направи присъствие в слушалки, фитнес тракери и други смарт устройства.

„С Alexa Mobile Accessory Kit, производителите няма да има нужда да преодоляват всички онези дейности, свързани с програмирането. Устройствата с Bluetooth възможности, изградени посредством този комплект ще може да се свържат директно с Alexa Voice Service (AVS) посредством Amazon Alexa App (за Android и iOS) на мобилното устройство на потребителя. Клиентите, които свържат устройствата си с Amazon Alexa App ще могат да се възползват от всички онези страхотни възможности чрез AVS, в това число стрийм на медийно съдържание, възможност за контрол на смарт домовете, хилядите умения на Alexa, управление на календара и много други“, пишат от Amazon. Компанията съобщава, че вече има и компании, които са започнали да разработват продукти с помощта на Alexa Mobile Accessoires: Bose, Jabra, iHome, Beyerdynamic, Bowers, Wilkins и др.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари