fbpx
3.3 C
София

AWS иска да защити виртуалните мрежи с нова защитна стена

Най-четени

Amazon обяви AWS Network Firewall, нова услуга за сигурност на клиентите, работещи с виртуални мрежи в платформата AWS. Услугата обещава висока достъпност и надеждна управлявана мрежова защитна стена за виртуални частни облаци.

Защитната стена осигурява цялостна защита на AWS мрежи, позволявайки на клиентите лесно да предотвратяват откриването и проникването в техните лични и защитени облаци.

Също така новата защитна стена ще даде възможност за въвеждане на персонализирани правила, за да бъде предотвратен достъпа до виртуални облаци през неоторизирани домейни и потенциално ще идентифицира с висока точност всяка злонамерена дейност.

Нови правила

Въпреки че облачната услуга AWS на Amazon и досега предлагаше някои решения за защитна стена, от компанията отбелязват ролята, която отзивите на клиентите са изиграли при създаването на AWS Network Firewall. Новото решение представлява по-цялостно предложение, интегрирано с AWS Firewall Manager, за да даде възможност на потребителите да въведат правила за сигурност и да ги прилагат във всички свои виртуални частни облаци и акаунти в AWS Firewall Manager Console и API.

Новата AWS мрежова защитна стена може да бъде създадена в AWS Management Console, AWS интерфейс на командния ред и AWS SDK за създаване и управляване на защитни стени. След това могат да бъдат въведени специфични правила към новата защитна стена. Като алтернатива, правилата и изключенията могат да бъдат импортирани от партньорската мрежа на AWS.

Защитната стена на мрежата AWS вече е достъпна за потребителите, които използват дейта центрове на Amazon в източните региони в САЩ (Северна Вирджиния), западните (Орегон) и центровете в Ирландия. Новата защитна стена ще работи съобразено използваните часове работа и гигабайтите обработена информация.

„Когато говорим с клиентите за това, което искат в защитната стена на облачната мрежа, те ни казват, че искат мрежови защити, които работят със съществуващите им системи за сигурност и не им причиняват допълнителни главоболия при управлението на основната им инфраструктура“, казва Стив Шмид, главен директор по информационна сигурност на AWS.

 

„AWS Network Firewall осигурява мащабируема мрежова защита, която позволява на клиентите да внедрят силно персонализируеми правила за цялата си инфраструктура на AWS и се интегрира с много от партньорските услуги на APN, които клиентите ни вече използват. Най-хубавото е, че няма нужда от специфично конфигуриране на защитите или използване на допълнителна инфраструктура.“


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини