16.3 C
София

BlackBerry продава значителна част от недвижимите си имоти в Канада

Най-четени

В петък вечерта компанията BlackBerry обяви продажбата на значителна част от притежаваните от нея недвижими имоти в Канада. Компанията разпродава активите с цел получаване на допълнителни средства, необходими за разработване на нови технологични решения и корпоративна реорганизация.

Представители на BlackBerry заявиха, че ще обявят публично условията на продажбата едва след като купувачите дадат принципно съгласие по сделката. Засега е известно, че компанията продава най-малко 28 000 квадратни метра застроена площ, както и земя в непосредствена близост до сградите. Ще припомним, че още през януари BlackBerry обяви, че планира да продаде част от активите си в Канада в партньорство с компанията CBRE. Производителят не изключи след сделката компанията да наеме помещения в същите сгради.

Сделката се извършва няколко месеца след като BlackBerry вече продаде пет от своите сгради и прилежащите към тях площи на Университета на Ватерло за 41 милиона канадски долара ($ 36,44 млн.). Значителна част от обявените за продажба сега недвижими имоти също се намират във Ватерло. В същия град е разположена и централата на компанията.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини