fbpx
-0.2 C
София

Bloomberg проследява историята на управлението на Apple от Тим Кук

Най-четени

През годините се говореше и пишеше много за ерата на Apple след Стив Джобс и дали тежкият подход на изпълнителния директор Тим Кук по отношение на управлението на производителя на iPhone се е оказал повече или по-малко успешен от работата на Джобс на моменти и неговото разработване на продукти.

Трудно е обаче да се спори сега, че Кук е издигнал Apple до някои съвсем нови върхове – компанията има по-висока пазарна капитализация от всякога, а чудесният успех на iPhone през последното десетилетие позволи на Apple да изгради изключително успешен вторичен бизнес около Apple Watch, AirPods, iPad и много други продукти и услуги. Но как точно Кук, експерт по логистика с дълбоки връзки с Азия и много по-премерен темперамент от този на бившия си шеф, успя да постигне това, все още е тема на дебат – и фокусът на една нова статия на Businessweek от Марк Гърман и Остин Кар от Bloomberg.

В статията, озаглавена „Apple е крепостта за 2,3 трилиона долара, която Тим Кук построи“, Гурман и Кар разказват за това как Кук е успял да поеме балансиран ход на управление на Apple и да запази процъфтяващия ход на бизнеса на компанията по време на агресивното антикитайско президентство на Тръмп и на фона на продължаващата пандемия от коронавируса. Статията повдига и важния въпрос за това как Кук ще управлява Apple при демократичния президент и при много по-затегнатата среда от страна на регулаторите, каквато предстои да наблюдаваме в мандата на Байдън, ако той следва първоначалните си обещания и фокусни точки.

Статията представлява страхотен преглед на стила и лидерството на Кук и представя един образ за него, какъвто не можем да видим особено често, тъй като Apple винаги се е старала да поддържа фокуса на общественото внимание към себе си около новите продукти и услуги. Има подробна информация за връзката на Тим Кук с основателя на Foxconn Тери Гоу, която със сигурност е допринесла за безпрецедентните амбициозни производствени цели на Apple, превърнала се в компанията, каквато я познаваме днес, и майсторското боравене на Кук с Белия дом и Тръмп по време на маниакалните епизоди на бившия президент. Статията на Bloomberg можете да прегледате тук.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини