fbpx
-0.8 C
София

Bridgewater прехвърля доверието си от Apple към Microsoft

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.

Bridgewater Associates, най-големия хедж фонд в света, разкри, че се е разделил със значителен дял от дела си в Apple – равняващ се на почти 50% от дяловете си, според отчета си, подаден в Комисията по ценни книжа и борсите на САЩ. 

Въпросното разтоварване на средства идва в момент, в който дяловете на Apple показват сериозно увеличение. Компанията регистрира увеличени с 15% от началото на годината, превръщайки се в първата американска компания, която мина психологическата граница от 700 млрд. долара по отношение на пазарната си стойност.

Базираната в Уестпорт, Кънектикът Bridgewater Associates е управлявана от милиардера Реймънд Томас Далио, понастоящем притежава 259 497 акции на Apple, което се равнява на близо $33 млн. на цена от $126 за дял. Очаква се тяхната цена достигането на цена от $200 за акция. От своя страна, дяловете на другия американски IT гигант – Microsoft – бе свидетел на осемпроцентов спад на акциите си от началото на настоящата година, съобщават от SA. Изглежда, че Bridgewater, залага на Microsoft, като при приключването на 2014 г., делът в компанията са се равнявали на $27.9 млн, увеличение с близо $680 000, отбелязано при приключването на третата четвърт на годината, коментира изданието. За същия период от време, делът на Bridgewater в Apple са намалели от $53.9 до $27.9 млн.

Макар и някои бизнес анализатори открито да споделят напоследък, че Apple не е особен добър избор за инвестиция, то други очакват компанията да се превърне в първата компания, оценена на $1 трилион. Хедж фондовете от своя страна, са известни с това, че често предвиждат бъдещето, предприемайки сериозни инвестиционни рискове, които впоследствие им се отблагодаряват сериозно – рискове, които обаче се основават на сериозни финансови прогнози и проучвания на пазара, каквито някоя по-малка инвеститорска компания няма ка да си позволи финансово.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини