Carbonite, доставчикът на облачни решения и услуги за бекъп, възстановяване от загуба на данни и реакция при инциденти, свързани със сигурността, обяви, че ще придобие Webroot. Компанията осигурява ендпойнт решения за антивирусна защита и мрежова сигурност. Основният продукт на компанията Webroot Secure Anywhere е един от първите изцяло облачни пакети за сигурност от ново поколение. Сумата, която ще заплати Carbonite е $618 000 000, съобщават от Webroot.

„Обединеният бизнес на двете компании ще адресира първостепенна уязвимост на бизнесите – крайната точка – посредством задълбочен подход към защитата чрез облачно базирана киберсигурност, съчетана с облачно базиран бекъп и сценарии за възстановяване. Комбинацията се очаква да създаде бизнес платформа от следващо поколение, задвижвана от машинно обучение, за да обслужва нарастващите бизнес нужди“, гласи анонса на сделката от страна на Webroot. „Carbonite ще финансира транзакцията с налични пари в брой, както и чрез фонд, обезпечен от нова кредитна институция“.

„Ние виждаме страхотни възможности в бъдеще, благодарение на изграждането на решения, на които вярвате – решения за ендпойнт и мрежова защита, обучение в областта на сигурността и услуги, свързани с анализа на заплахите – разширявайки ги до бекъп задачите, възстановяването на информационни масиви и отвъд тях“, споделя на свой ред Майк Потс, изпълнителен директор на Webroot.

„За нашите служители, ние виждаме едно велико бъдеще на растеж в един екип със споделена култура. Както Webroot, така и Carbonite, разполагат с много талантливи екипи, които заедно ще поднесат още по-иновативни продукти на пазара. Но не на последно място, и двете компании изповядват култура, която е насочена към клиента, при която успехът на клиента е доказателство за успеха на компанията“, завършва Потс.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари