11.9 C
София

Cisco загуби битката с Microsoft по сделката за Skype в Европа

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Cisco загубиха битката си срещу Microsoft, след като не успя да убеди европейските власти, че закупуването на Skype от редмъндския гигант е предпоставка за създаването на нечестна пазарна среда.

Решението от вчера потвърждава законността на сделката, при която Microsoft придоби услугата за изпращане на мигновени съобщения за сумата от $5.2 млрд. преди две години, след като Cisco не пожела да внесе сходна жалба във върховния юридически орган на съюза – Съда на Европейския съюз. Компанията не прояви желание да оспори директно валидността на самата сделка, а да накара Евросъюза да наложи набор от технически стандарти вместо това, които да направят така че софтуерът за осъществяване на видео конферентна връзка, включително и марката TelePresence на компанията, да са съвместими едни с други.

Общият съд на Европа изрази несъгласие с възраженията и становището на Cisco, заключавайки, че сделката не създава враждебни пазарни условия, предава Reuters. „Сделката е в съгласие с вътрешния пазар на Европейския съюз“, се посочва в заключението на институцията. „Придобиването на Skype от страна на Microsoft не ограничава конкурентоспособността, нито в областта на пазара на потребителския софтуер за осъществяване на видеоконференции, нито на бизнес приложенията за това“.

От Cisco заведоха въпросното дело през пролетта на миналата година съвместно с италианската компания, предоставяща VoIP услуги Messagenet с претенцията, че сделката е предпоставка за създаването на монополно положение.

След излизането на решението на евроюристите, говорителят на Cisco Алисън Стоукс заяви, че компанията е разочарована от решението на съда и това, че не е пожелала да накара Еврокомисията да преразгледа решението по сделката.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини