9.7 C
София

Dell вече не искат да бъдат възприемани като компютърна компания

Най-четени

Името Dell се споменава неизменно щом стане въпрос за компютри и това не е случайно: американската компания е доказала възможностите както на настолните, така и на преносимите си компютри. Въпреки това, обаче, Dell отказват да бъдат възприемани просто като компютърна компания.

В интервю със CNBC, обобщено в сайта AllThingsDigital.com, Изпълнителният директор на фирмата Майкъл Дел заяви, че Dell по-скоро е „доставчик на решения“. Той намекна, че новата цел на компанията е да обслужва главно бизнес пазара. Дел изтъкна, че бизнесът им със сървъри им носи много повече приходи отколкото продажбите на компютри. Докато компютрите са им донесли приблизително $250 милиарда, IT продуктите им са генерирали вече над $2,75 трилиона.

Междувременно, със сигурност не можем да кажем, че компанията се справя блестящо на който и да е пазар. Последните им финансови отчети показаха спад в приходите от 18%. Компанията, обаче, се надява, че интересът към продуктите им ще бъде подновен щом Microsoft им предоставят новата си операционна система Windows 8.

Интервюто с Дел беше взето в Сан Франциско, по същото време, в което както в американския град, така и в Лондон, бяха представени два нови сървъра на компанията – обновени версии на PowerEdge и EqualLogic. Засега няма отзиви за двата продукта, но, според AllThingsDigital.com, дори те да бъдат изключителни, Dell все още не могат да си позволят да занижават значението на бизнеса си с компютри. Нека не забравяме, че, по последни данни, именно те държат третото място на световния пазар за РС устройства, изпреварени само от HP и Acer.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини