fbpx
-1.2 C
София

Facebook вече няма да блокира рекламите на криптовалути

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Meta, бившият Facebook, в сряда обяви решението си да прекрати забраната за рекламиране на компании за криптовалути на своите платформи. Тази стъпка последва поради неуспешния опит на компанията да пусне собствена цифрова валута. В тази връзка, вчера ръководителят на криптовалутния бизнес на Мета Дейвид Маркъс обяви, че напуска компанията.

От Meta заявиха, че решението им е провокирано от това, че „криптовалутният ландшафт през последните години съзрява и се стабилизира. Бяха приети още правителствени разпоредби, които определят по-ясни правила за индустрията.“ Компанията забрани рекламите на криптовалути през януари 2018 г., но леко облекчи забраната през май 2019 г. Предприетите мерки попречиха на криптовалутните стартъпи да популяризират дейността си и да привлекат клиенти във Facebook и Instagram.

Henry Love, бивш служител на подразделението за малък бизнес във Facebook, който през 2016 г. е инвестирал 500 милиона долара в криптовалути, каза, че новата политика на компанията има огромни последици за криптоиндустрията. Според него това ще позволи на повече частни инвеститори да получат достъп до криптовалути. Друг бивш служител на Facebook, Емад Хасан, заяви, че новата политика на Meta ще бъде от полза за стартъпите, работещи над блокчейн.

Meta през последната година намали значително амбициите си по отношение на криптовалутите. След като сподели плановете си за собствени цифрови пари и електронен портфейл през 2019 г., компанията се сблъска с твърда реакция от страна на законодатели и регулатори по целия свят. Meta най-накрая през октомври осъществи пилотния старт на своя цифров портфейл Novi, но дигиталната валута Diem все още не е видяла бял свят.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини