fbpx
3.9 C
София

Facebook въвежда опция за бързо изтриване на стари постове

Най-четени

Facebook въвежда нов инструмент, който да помогне на потребителите да групират и изтриват стари публикации и да намалят дигиталния си отпечатък, в случай че имат такова желание.

Наречена „Управление на активността“, новата функция позволява на потребителите да маркират цели групи от публикации от старо, ненужно или нежелано съдържание, което са създали през годините в платформата и искат да изтрият. Функцията ще бъде достъпна в началото само за някои потребителите на мобилното приложение на Facebook още от петък, като постепенно ще се разпространява до по-широка част от потребителската база на социалната мрежа през следващите няколко седмици, докато достигне до всички потребители.

„Независимо дали навлизате на пазара на труда след завършване на колеж или продължавате напред след прекратяване на дългогодишна връзка, ние знаем, че нещата в живота на хората се променят и искаме да улесним вашето присъствие във Facebook, за да можете да отразявате онлайн по-акуратно кой сте днес“, пишат от социалната мрежа в съобщение относно въвеждането на новия инструмент в мобилното приложение.

Всеки, който иска да групира, изтрива или архивира старо съдържание, ще може да намери всички свързани публикации от него във Facebook, използвайки филтри за дати, хора, вид на съдържанието – снимка, видео, текстова публикация, житейско събитие и т.н. В предварителния преглед на инструмента, който са направили от технологичния портал TechChrunch, изглежда наистина тази нова разработка осигурява много по-полезен начин за контрол на остарялото съдържание, без да се налага ръчно да превъртате през години назад старо съдържание.

Освен пълното и безвъзвратно изтриване, разбира се потребителите имат възможността и да архивират старите си публикации. Архивираните публикации се задържат в своеобразно хранилище, оставайки достъпни само за вас, досущ като функцията за архив на историите в социалната мрежа Instagram. Архивираните публикации ще бъдат съхранени в продължение на 30 дни преди да бъдат напълно изтрити и потребителите ще могат или да ги възстановят ръчно, или да ги изтрият от там.

В миналото потребителите прибягваха до инсталирането на добавки към браузъра от трети страни, за да могат да намерят цели групи от съдържание, които искат да премахнат, но това често криеше своите рискове, като един от тях беше заразяването с малуер.

С напредването на социалните мрежи старите публикации се натрупват като своеобразна дигитална плака. За целите на неприкосновеността на личния живот, въвеждането на подобна функция определено е добра идея, която ви помага да премахнете стари неща, които не искате днес да са част от дигиталния ви образ. И макар и наистина да не можете да изтриете цялата информация, която компании като Facebook са събрали за вас, ограничаването на това, което е достъпно пред широката общественост също е стъпка напред.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини