8.1 C
София

Facebook пречи на продуктивността на американската икономика

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Американците прекарват повече време във Facebook, отколкото в работа и това пречи на продуктивността на местната икономика, твърди професорът от престижния университет „Принстън“ Алън Блайндър в свое проучване.

В него той се опитва да даде отговор на въпроса защо продуктивността в САЩ спада след рецесията от края на миналото десетилетие, въпреки че като цяло страната се възстановява от нея. Facebook може да е една от причините за това, счита ученият.

„Неща като активността в социалните мрежи не помагат за повишаване на продуктивността, а всъщност я намаляват. Говоря за неща като активност във Facebook профила по време на работа и др.“, посочва Блайндър.

По негови данни, през 20 век продуктивността е растяла с 2-3 процента на година, което на свой ред води до по-високи заплати и удвояване на приходите на всяко поколение. От края на рецесията обаче в продуктивността не се забелязва никакъв растеж и социалните медии, които все повече завладяват вниманието на служителите, са част от причините.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини