fbpx
0.3 C
София

Facebook пусна криптовалутен портфейл Novi в САЩ и Гватемала – американските сенатори призовават компанията да го спре

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Стана известно, че Facebook, в партньорство с криптовалутната борса Coinbase, започна тестване на собствения цифров портфейл Novi в САЩ и Гватемала. Като част от пилотния проект, потребителите на портфейлите на компанията ще могат да купуват Pax Dollars и да използват стейбълкоин за преводи.

В същото време, компанията не възнамерява да се откаже от плановете си за пускане на собствена криптовалута. „Това не означава, че плановете ни за Diem са се променили. Възнамеряваме да внедрим поддръжката на Diem в портфейла Novi веднага след като криптовалутата получи одобрение от регулаторите и бъде официално пусната“, заявиха от Facebook.

Съобщава се, че като част от пилотния проект потребителите в САЩ и Гватемала ще могат да изтеглят приложението Novi от Apple App Store и Google Play Store, за да взаимодействат със стейбълкоин Pax Dollar. Припомняме, че криптовалутният портфейл Novi беше анонсиран за първи път под името Calibra през 2019 г., когато Facebook обяви плановете си за пускане на стейбълкоина Libra.

Прави впечатление, че американските сенатори от Демократическата партия призоваха Facebook да прекрати развитието на проекта, свързан с пускането на криптовалута и цифров портфейл. Беше изпратено писмо до изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг, в което сенаторите заявиха, че на компанията „не може да се има доверие за управлението на криптовалутата“. Според докладите, това писмо е изпратено няколко часа след като Facebook обяви началото на тестовете на криптовалутния портфейл.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини