Meta въвежда нова функция в социалната мрежа Facebook, наречена „История на връзките“. Не всеки обаче ще може да я използва.
Но какво е известно за новата функция, както и кой и как може да я включи или изключи? При подготовката на материала са използвани източници, като Gizmodo и Facebook.
Какво е история на връзките
Историята на връзките е хранилище на всички линкове (хипервръзки), които потребител на Facebook е последвал през последните 30 дни.
За някои потребители тя ще бъде активирана по подразбиране (автоматично), но ако желаете, можете сами да деактивирате тази функция.
Компанията отбелязва, че историята на връзките ще се превърне в удобен инструмент за потребителите, който поддържа „активността в браузъра на едно място“.
„С новата настройка никога повече няма да загубите връзка“ — подчертава Facebook.
Съобщението на Facebook за новата функция (екранна снимка: gizmodo.com)
Ако потребител деактивира тази настройка, Facebook ще трябва да изтрие историята на връзките в рамките на 90 дни.
Кой може да използва новата функция?
Според информация на официалния уебсайт, новата функция ще бъде въведена в световен мащаб след време. В момента обаче е налична само в определени региони.
Можете да я използвате в мобилното приложение на Facebook за Android или iOS.
‘Можете да включите или изключите историята на връзките по всяко време. Когато е включена, всички връзки, върху които щракнете във Facebook и посетите в мобилния си браузър, ще се съхраняват тук за 30 дни‘ — обясниха от компанията.
Уточнява се, че връзките от чатовете на Messenger засега няма да се запазват в историята.
Също така се отбелязва, че когато хронологията на линковете е активирана, компанията може да използва получената информация за „подобряване на таргетираната реклама“.
Къде и как да активирате историята на връзките
За да активира или деактивира историята на връзките, потребителят трябва да:
- отвори мобилното приложение на Facebook
- да щракне върху трите точки („Още действия“) в долния десен ъгъл
- да избере ‘Премини към настройки’
- да активира или деактивира функцията “Разреши история на връзките“.
“Ако изключите функцията, ние незабавно ще изчистим вашата история и повече няма да можете да виждате никакви линкове, които сте посетили. Освен това няма да съхраняваме и вашата история на връзките или да я използваме за подобряване на рекламите в метатехнологията“ — отбелязаха от социалната мрежа.
Настройване на новата функция (екранна снимка: facebook.com/help)
Всичко важно от света на технологиите, директно в пощата ти.
С абонирането приемате нашите Условия и Политика за поверителност. Може да се отпишете с един клик по всяко време.
Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iPhone, Huawei, Google Chrome, Microsoft Edge и Opera!