fbpx
0.3 C
София

Forrester: Adobe е лидерът при корпоративния софтуер, изпреварвайки IBM и Salesforce

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Adobe е компанията, която се е позиционирала най-добре на бързо растящия пазар на корпоративен софтуер, твърди в новия си доклад анализаторската компания Forrester Research.

Adobe „е дръпнала доста от основната част от конкурентите“, побеждавайки общо 7 други компании, анализирани и оценявани от Forrester. Класирането е на базата на 46 различни критерии, покриващи области като актуален каталог, продуктови планове за бъдещето и пазарен дял.

В доклада се посочва, че конкуренцията на корпоративния пазар е особено силна и повече от дузина компании, сред които известни имена като Oracle, SAP и IBM, се борят за да обслужват стотици хиляди корпоративни клиенти. Те се опитват да правят това като комбинират различни софтуерни решения, за да управляват различни функции като имейл комуникации, мобилни и социални кампании и др.

Корпоративните клиенти вече предпочитат да купуват интегрирани софтуерни пакети, които могат да се справят с всички тези задачи едновременно.

Според данните на Forrester, Adobe и Salesforce са двата лидера на пазара като Adobe води най-вече с превъзхождаща конкурентите продуктова стратегия и по-добро удовлетворение на клиентите си. Двете компании са следвани от група „ветерани“ в бизнеса, начело със SAS Institute, IBM, Oracle и Teradata, чието представяне продължава „да бъде силно“.

Накрая идват Marketo и SAP, които според доклада предлагат основите на корпоративния софтуер, но все още им липсват ключови функции. Така например продуктите на SAP се оценяват ниско по отношение на лекотата, с която се ползват.

Докладът на Forrester е изготвен на базата на собствени проучвания на компанията, както и на онлайн анкета сред 53 корпоративни клиента на отделните компании.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини